Перейти до змісту
Elucidário Madeirense Головна
Стаття № 1622 Птах Т. II · с. 149

Крячок річковий (Sterna hirundo)

Оригінальна назва: Garajau (Sterna Hirundo)

Стаття про річкового крячка (гаражау) — поширеного біля Мадейри морського птаха, який гніздиться на прибережних скелях і відлітає восени.

Птах родини Аріди, звичайний у морях Мадейри. Гніздиться на скелях, що височіють над морем, відкладаючи просто на голу землю три яйця різного забарвлення й форми, які становлять його кладку.

Крячок річковий (garajau) залишає ці острови в жовтні й листопаді та повертається в перші місяці весни. Див. Кабуш (Миси, Cabos).

На аркуші G

Нещодавно переглянуті

    Тут з’являться сторінки, які ви читали.